Vlees
De goed gevulde
Op een boerderij in Halle vind je buiten in de wei de zwijnvarkens van Inge Vleemingh. Zwijnvarkens zijn een kruising tussen een Dudoc varken en een wild zwijn, de varkens krijgen de tijd om te langzaam te groeien. Zoals Inge het zegt het vlees van haar varkens is 'heerlijk en eerlijk: roder, malser en lekkerder'.
Op dezelfde boerderij lopen ook Hubbard kippen rond, lekker in het gras maar als ze willen kunnen ze ook naar binnen. Ze krijgen net als de varkens hun eten uit reststromen en gewoon uit de wei. Dat zorgt voor donkerder vlees, meer bite en meer smaak. En net als het varkensvlees meukvrij!
Wat er in de vriezer ligt kan varieren, want een varken of kip bestaat uit meer dan alleen een karbonade of een kipfile. Alles moet op, voor er weer opnieuw geslacht wordt. Om je een idee te geven
van het varken: worst, gehakt, burgers, karbonades, filet lapjes, speklap, varkenshaas, rollade, procureurlapjes.
van de kip: kipfilet, drumsticks, kippedijen, kipkarbonades, kippevleugeltjes en soms zelfs een hele kip. Laat je verrassen.
Voor meer informatie neem een kijk op de site van De Goed Gevulde
Van Bommel
Wat ligt er in de vriezer:
van het rund: biefstuk, sucadelapjes, tartaar, gehakt en hamburgers.
Voor meer informatie neem een kijkje op de site van Van Bommel