Vlees
De goed gevulde
Op een boerderij in Halle vind je buiten in de wei de zwijnvarkens van Inge Vleemingh. Zwijnvarkens zijn een kruising tussen een Dudoc varken en een wild zwijn, de varkens krijgen de tijd om te langzaam te groeien. Zoals Inge het zegt het vlees van haar varkens is 'heerlijk en eerlijk: roder, malser en lekkerder'.
Op dezelfde boerderij lopen ook Hubbard kippen rond, lekker in het gras maar als ze willen kunnen ze ook naar binnen. Ze krijgen net als de varkens hun eten uit reststromen en gewoon uit de wei. Dat zorgt voor donkerder vlees, meer bite en meer smaak. En net als het varkensvlees meukvrij!
Wat er in de vriezer ligt kan varieren, want een varken of kip bestaat uit meer dan alleen een karbonade of een kipfile. Alles moet op, voor er weer opnieuw geslacht wordt. Om je een idee te geven
van het varken: worst, gehakt, burgers, karbonades, filet lapjes, speklap, varkenshaas, rollade, procureurlapjes.
van de kip: kipfilet, drumsticks, kippedijen, kipkarbonades, kippevleugeltjes en soms zelfs een hele kip. Laat je verrassen.
Voor meer informatie neem een kijk op de site van De Goed Gevulde
De Roodheuvel
In Toldijk, een kleine 6 km van onze boerderijwinkel, vind je de biologische boerderij De Roodheuvel van Henk en Dirk Ruessink. Hier worden de mooie kleine Jersey koeien gemolken. Van het vlees laten de mannen Ruessink gehakt, worstjes en biefburgers maken. Daarnaast hebben ze ook sucade, biefstuk en hachee/soepvlees van kruising Angus-Jersey. Biologisch, regionaal en super lekker stukje vlees. Je vind het vlees van de Roodheuvel in onze vriezer.
Voor meer informatie kijk op de website: De Roodheuvel