Vlees

Naast groente, fruit en zuivel vind je sinds kort ook een assortiment vlees bij ons in de vriezer. Zoals jullie van ons gewend zijn gaan we voor vlees uit onze eigen Achterhoek en met een goed verhaal. Kippenvlees en varkensvlees van De Goed Gevulde, rundvlees van Van Bommel. 


De goed gevulde 

Op een boerderij in Halle vind je buiten in de wei de zwijnvarkens van Inge Vleemingh. Zwijnvarkens zijn een kruising tussen een Dudoc varken en een wild zwijn, de varkens krijgen de tijd om te langzaam te groeien. Zoals Inge het zegt het vlees van haar varkens is 'heerlijk en eerlijk: roder, malser en lekkerder'.  

Op dezelfde boerderij lopen ook Hubbard kippen rond, lekker in het gras maar als ze willen kunnen ze ook naar binnen. Ze krijgen net als de varkens hun eten uit reststromen en gewoon uit de wei. Dat zorgt voor donkerder vlees, meer bite en meer smaak. En net als het varkensvlees meukvrij!  

Wat er in de vriezer ligt kan varieren, want een varken of kip bestaat uit meer dan alleen een karbonade of een kipfile. Alles moet op, voor er weer opnieuw geslacht wordt. Om je een idee te geven

van het varken: worst, gehakt, burgers, karbonades, filet lapjes, speklap, varkenshaas, rollade, procureurlapjes. 

van de kip: kipfilet, drumsticks, kippedijen, kipkarbonades, kippevleugeltjes en soms zelfs een hele kip. Laat je verrassen. 

Voor meer informatie neem een kijk op de site van De Goed Gevulde 

 Van Bommel 


De zelfgemaakte kroketten en bitterballen van Jeroen en Annerie van Bommel zijn inmiddels wereldberoemd in Toldijk en verre omgeving. Dat ze daarnaast ook het vlees verkopen, misschien wat minder en dat  gaan we snel veranderen. Want het vlees van hun Limousin runderen is van superieure kwaliteit, fijn vlezig, mager, maar met veel smaak door de fijne dooradering van natuurlijk, gelijkmatig verdeeld vet. Kort gezegd een mals en sappig stukje rundvlees. 

Wat ligt er in de vriezer:

van het rund: biefstuk, sucadelapjes, tartaar, gehakt en hamburgers.

Voor meer informatie neem een kijkje op de site van Van Bommel