Ciderij de Groote Wei

Ciderij de Groote Wei maakt heerlijke ciders van appels en peren uit onze eigen boomgaard! 


In 2020 heeft dochter Sophie het plan opgevat om van eigen appels en peren een echt lekkere Achterhoekse cider te maken. Leuk, doen! Maar wat is dan een lekkere cider? Dat  bepalen leek makkelijker dan het was, zoveel variatie in smaken, soorten, zoet, friszuur, veel of weinig bubbels. Na veel bezoekjes aan collega cidermakers en heel veel proeven werd dat steeds duidelijker wat zij echt lekkere cider vond. Maar hoe maak je het dan? 

Covid-19 gooide fllink roet in het eten, want de uitgezochte Cider course in Engeland ging almaar niet door. Zelf experimenten in de kelder bracht ook niet het resultaat dat ze in gedachten had. Gelukkig bood IESSELcider uit Deventer een helpende hand. Bij hun mocht ze in de cidermakerij meehelpen, van oogsten en het persen van het ciderfruit, meekijken bij de productie van hun cider om zo te leren wat er zoal bij komt kijken. 

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en is er een eigen ciderij ingericht in de schuur op het erf van Fruitbedrijf Horstink. Hier worden Appelvink en Groenvink gemaakt, de eerste van Horstink appels en de tweede met een deel Horstink peren erin. Daarnaast maakt een collega cidermaker de Lokvink, een wat zoetere variant cider en de Prikvink, een appelschorle zonder alcohol. 

De cider is verkrijgbaar in 0,33 cl flessen, maar binnenkort ook in feestelijke 0,75 cl fles met (knallende) kurk. Ook vaatjes voor op de tap, op je feestje of in je kroeg of restaurant. Informeer bij Sophie over de verkoopmogelijkheden in jouw zaak  - info@degrootewei.nl 


Check facebook, instagram of de site van Ciderij de Groote Wei voor het laatste nieuws.