Ciderij de Groote Wei

Deze zomer zijn de eerste ciders van Ciderij de Groote Wei te proeven gemaakt van appels uit onze eigen boomgaard! 


In 2020 heeft dochter Sophie het plan opgevat om van eigen appels en peren een echt lekkere Achterhoekse cider te maken. Leuk, doen! Maar wat is dan een lekkere cider? Dat  bepalen leek makkelijker dan het was, zoveel variatie in smaken, soorten, zoet, friszuur, veel of weinig bubbels. Na veel bezoekjes aan collega cidermakers en heel veel proeven werd dat steeds duidelijker wat zij echt lekkere cider vond. Maar hoe maak je het dan? 

Covid-19 gooide fllink roet in het eten, want de uitgezochte Cider course in Engeland ging almaar niet door. Zelf experimenten in de kelder bracht ook niet het resultaat dat ze in gedachten had. Gelukkig bood IESSELcider uit Deventer een helpende hand. Bij hun mocht ze in de cidermakerij meehelpen, van oogsten en het persen van het ciderfruit, meekijken bij de productie van hun cider om zo te leren wat er zoal bij komt kijken. 

Nu is het zover, een flinke vracht Horstink appels is geperst en na een half jaar in het cidervat waar de gisten hun werk hebben gedaan, zitten de eerste ciders in de fles.

Maar ondertussen zat Sophie niet stil, er werd gewerkt aan een website, etiketten en flyers. 


Hou facebook, instagram of de site van Ciderij de Groote Wei in de gaten voor het laatste nieuws.