Appels en peren

De appels en peren zijn geoogst, dat betekent dat er in de boerderijwinkel weer een ruime keuze appels en peren vers van de boom liggen. Lekkerder dan dit wordt het niet. Wat hebben we:

Elstar - de populairste handappel van Nederland. Lekker zoet-zuur met een fijne bite. 

Jonagold - mooi rood, ietsje zoeter dan de Elstar, met een heerlijk aroma en stevig vruchtvlees.

Wellant - heeft een intense, zoete smaak, sappig vruchtvlees en een fruitige geur. Er lekker als handappel, maar ook geschik in gebak, appelcompote of als dessertappel.

Goudeinet - ideale appeltaart appel. Stevig, friszuur en heel goed aroma. Ook super in de appelmoes.

Zoete appels - Dijkmans Zoet of Zoete Carolien - typisch kookappel, ideaal voor in de Hete Bliksem. Droog en zoet van smaak.

Cox's Orange Pippin - een ouderwets lekkere appel, plat en breed en klein van stuk. Uniek van smaak, zeer aromatisch en een beetje zuur.

Doyenne du Comice - de koning der peren, door zijn vorm en grootte een van de makkelijkste handperen. Zoet en heel sappig. Bij een kaasplankje, door de salade of als nagerecht is deze peer ook erg lekker.

Conference peren - een peer met een stevige bite en lekker zoet. Heerlijk als handpeer maar ook in de fruitsalade.

Saint Remy - een stoofpeer met lichte zoete smaak, minder zoet dan bijvoorbeeld de Gieser Wildeman. Stoven met een kaneelstokje, suiker of honing en een flinke scheut rode wijn, port of zonder alcohol sap van roodfruit.